Milkshake Banana 2.0

De Belgische fusionjazz-band -“what’s in a name?- Milkshake Banana ontstond rond 1978 met de 3 broers Vandendriessche: Johan op sax en fluit, Peter op sax en Koen op slagwerk. Pianisten Michel Ardui, Erik Vermeulen, percussionist Frank Michiels en later Ferdinand Phillipot als bassist maakten de groep volledig.

Zij wonnen het Internationale Jazzconcours “Jazz Hoeilaart” in 1979 en speelden daarna in heel wat cafés maar evengoed op festivals in binnen- en buitenland met o.a. Philip Catherine en Toots Thielemans. Verder werden er 2 platen (lp’s dus!) opgenomen en uitgebracht met de gewaardeerde medewerking van Michel Herr, Kevin Mulligan en Toots Thielemans. Milkshake Banana maakte internationale naam met stevige funky fusion-elementen, latin- en popinvloeden vertrekkend vanuit een solide jazzbackground. Johan, Peter, Koen en Frank kwamen uiteindelijk terecht in zeer divers georiënteerde acts/ensembles als –om er maar enkele te noemen- BRT Bigband, BRT Jazzorkest, Raymond VHG, Johan Verminnen, Kris De Bruyne, Maurane, Niagara, Clouseau, Ilse DeLange, Tony Christie, de WDR Bigband, Marc Moulin, Tom Robinson, Matthew Herbert…

Na enkele decennia -en op aandringen van vele “oude” fans- willen Johan, Peter, Koen en Frank zeer graag de draad weer oppakken en een nieuwe interpretatie brengen van muzikaal materiaal uit het verleden, maar vooral ook nieuwe dingen brengen samen met de formidabele toetsenist Dirk Schreurs en de idem dito bassist Roman Korolik. Milkshake Banana 2.0 maakt er geen geheim van dat het de bedoeling is om te tonen dat muziek een combinatie kan zijn van avontuur, improvisatie, plezier, “feel good”, communicatie en … vul maar zelf verder in!

De muzikaal toch wel wat verschillende persoonlijkheden in deze band maken dat er een prettige spanning ontstaat bij het samenspelen: dat is in alle geval de mening van de leden van Milkshake Banana 2.0 zelf.
 

  Milkshake Banana 2.0
  Johan Vandendriessche: sax en fluit
  Peter Vandendriessche: sax
  Koen Vandendriessche: slagwerk
  Frank Michiels: percussie
  Roman Korolik: basgitaar
  Dirk Schreurs: keyboards
               

  Milkshake Banana 2.0
vrijdag 30 juni 2017 in De Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74 te Leuven
deuren: 19u30 concert: 20u00
voorverkoop €15 - kassa €15
Voorverkoop via www.appeltuinjazz.be of SAX, Parijsstraat Leuven