Vrijdag  20 maart 2020 Hertmans-Charlier-Sourisse 20.00 u

Dit trio bestaat sinds 2017, een oude droom van Peter Hertmans: de klassieke formule gitaar - hammond - drums.
In 2018 bracht dit trio de CD ‘Akasha’ uit voor het label Gemini records met CD voorstelling in de Sunset in Parijs en de Jazz Station in Brussel. Concerten volgden in DinantJazz en diverse culturele centra en clubs in Vlaanderen en Wallonië. Het repertoire bestaat uit originele composities van Peter Hertmans, afgewisseld met een standard of een compositie van Benoît Sourisse of John Abercrombie.

De unieke klank van dit ensemble is vooral te danken aan de interactie tussen de muzikanten, de aanstekelijke speelvreugde en de mix van een authentieke jazzgroove met moderne Jazz harmonieën.

 Hertmans-Charlier-Sourisse

Vrijdag 20 maart 2020 in De Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74 te Leuven
deuren: 19u30 concert: 20u00
voorverkoop €13 - kassa €15

Voorverkoop via www.appeltuinjazz.be of SAX, Parijsstraat Leuven


Zaterdag 21 maart 2020 BROADWAY NEON 20.00 u

Répertoire gebaseerd op composities uit de gouden eeuw van Broadway-musicals van de jaren '30 tot de jaren ’50. Plezier, vol energie, lyriek en swing, deze tijdloze muziek verwarmt harten en boeit zielen. De ongewone instrumentatie voor deze periode, gitaren en elektrische bas, geeft een speciale kleur aan deze groep die de talenten van een nieuwe generatie samenbrengt onder leiding van Nicolas Thys. Een Appeltuinjazzavond in het kader van Leuven Jazz 2020 om niet te vergeten. A closer walk with thee , Stardust , On a slow boat to China

Vincent Brijs: bariton sax, Tim Finoulst: elektrische gitaar, Roeland Célis: elektrische gitaar, Nicolas Thys: elektrische bas, Samuel Ber: slagwerk.

 

 BROADWAY NEON

Zaterdag 21 maart 2020 in De Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74 te Leuven
deuren: 19u30 concert: 20u00
voorverkoop €13 - kassa €15

Voorverkoop via www.appeltuinjazz.be of SAX, Parijsstraat Leuven