Massot/Florizoone/Horbaczewski

Toen het trio Massot/Florizoone/Horbaczewski - alweer een jaar of acht geleden- zijn eerste CD ‘Cinema Novo’ voorstelde op Appeltuinjazz, viel de originele klank en bijzondere samenstelling van dit hecht trio meteen op.

Avontuurlijk als ze zijn, laat hun muziek zich niet zomaar in één stijl duwen, maar schurkt ze verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek. Hun instrumenten -tuba, accordeon en cello- lijken op het eerste gezicht dan wel ongebruikelijk en niet compatibel, ze hebben alvast veel raakpunten: een breed geluid, een uitgebreid register en een fotogeniek uitzicht. Al improviserend tovert het drietal de vreemdste, meest prettig gestoorde, maar bovenal ontroerende klanken uit hun instrumenten. Nu eens filmisch dan weer wild om zich heen slaand, bewijzen Tuur Florizoone, Michel Massot en Marine Horbaczewski waarom ze - elk op hun instrument - een referentie zijn.

Vier jaar geleden kwamen Tuur en zijn kompanen weer langs op Appeltuinjazz met 'Balades Ephémères' . Deze CD-‐titel kan men vrij vertalen als 'kortstondige wandelingen'. Een ommetje hier, een frisse wind daar... De cd bevat bijna een uur aan 15 eigen composities, fris en tijdloos, melodieus en verhalend, met een onuitputtelijke zin voor avontuur als leidraad.

Vanavond trekken we weer de wondere wereld van klank, schoonheid, ontroering en eindeloos muziek plezier in.  


Vier jaar geleden klonk het zo:  


 

  Massot/Florizoone/Horbaczewski
  Tuur Florizoone: accordeon
   Michel Massot: tuba
   Marine Horbaczewski: cello
               

  Massot/Florizoone/Horbaczewski
vrijdag 20 oktober 2017 in De Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74 te Leuven
deuren: 19u30 concert: 20u00
voorverkoop €14 - kassa €16
Voorverkoop via www.appeltuinjazz.be of SAX, Parijsstraat Leuven